برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به اتیسم چه کنیم؟ درمان اوتیسم چیست؟🧒

اوتیسم چیست؟ روش درمان آن چیست؟ علائم اتیسم چیست؟

اوتیسم یک اختلال رشد است ،که در 3سال اول زندگی ظاهر می گردد. این بیماری با تاثیر بر روی مغز کودک، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار کردن را مختل می کند.مشاهده هرگونه اختلال در کلام و فن بیان ، دیر به حرف افتادن کودک، گوشه گیری و کم حرفی غیر معمول و علاقه زیاد به هر چیزی که می چرخد مانند عقربه های ساعت و نظایر آن مهمترین و اصلی ترین علایم هشدار اختلال در فرآیند رشد مغز یا اوتیسم است.این اختلال در پسران شایعتر از دختران است. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد . طبق آمار رسمی سازمان جهانی بهداشت، در سال 1975 از هر پنج هزار نفر، یک نفر به اوتیسم مبتلا بوده اما در سال 2004 این میزان به یک در 166 نفر رسیده و در سال 2014 از هر 42 کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم بوده است. حدود یک سالگی همه چیز طبیعی و خوب به نظر می رسید تا این که کم کم، بی توجهی به محیط اطراف، دوری کردن از اطرافیان، سکوت دائمی، توجه نکردن به عواطف و احساسات دیگران به خودش، سرگرم نشدن با وسایلی که برای همسالانش جذاب بود، تمرکز طولانی مدت بر روی اشیایی مانند چرخ ماشین اسباب بازی اش، برای من و پدرش نگران کننده و باعث شده بود که بیشتر به جزییات رفتارهایش توجه کنیم. علائم شایع اوتسیم شامل عدم برقراری ارتباط چشمی، ناتوانی کلامی، انواع رفتارها و علائق و بازی های تکراری، تاخیر در یادگیری حرف زدن و صحبت کردن، بی توجهی به احساس درد، تغییرناپذیر بودن، وابستگی شدید به پدر و مادر، عدم ارتباط با دیگران و تداخل در روابط اجتماعی می شود. بیماری اوتیسم در یک جلسه درمان قابل تشخیص نیست؛ در نگاه اول شاید کودک دچار اوتیسم، یک معلول ذهنی ، دارای اختلال رفتاری یا حتی ناشنوا به نظر بیاید. درمانگر با توجه به رشد ذهنی کودک ، بررسی مشاهدات والدین، رفتارهایی که کودک از خود بروز می دهد، سعی می کند در چند جلسه با کودک ارتباط برقرار کند تا بتواند به طور دقیق بیماری را تشخیص دهد.

 

مشکلات ارتباطی بیماران اتیسم شامل :


- نمیتوانند صحبت راشروع کنند، و یا توانایی ادامه بحث را ندارند.
- ارتباط، با حرکات دست به جای استفاده از لغات صورت می گیرد.
- رشد زبان و تکلم به کندی صورت می گیرد و یا اصلا صورت نمی گیرد.
- عدم دقت در دیدن اشیا
- به جای لغت "من" از "تو" استغاده میکند، برای مثال به جای آن که بگوید من آب میخواهم، می گوید" تو آب می خواهی.
- عدم توجه به اشیا (در14  ماهگی مشخص می شود)
- کلمات و یا جملات را تکرار می کنند.
- بدون احساس حرف می زنند.

تداخلات اجتماعی بیماران مبتلا به اتیسم 


روابط دوستانه ندارند.
بازی های کلامی را دوست ندارند.
تنهایی را ترجیح می دهند.
بدون توجه به لبخند هستند.

عدم پاسخ به اطلاعات احساسی
از صدای بلند، وحشت زده نمی شوند.
حواس بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی و لامسه کمی دارند.
ممکن است از صدای معمولی، خوش شان نیاید و دستان شان را بر گوش خود بگذارند.
ممکن است تنها بمانند، زیرا خیلی دست پاچه می شوند.
یک سطح صاف را خارش می دهند و اشیا را لیس می زنند.
به درد، خیلی زیاد و یا خیلی کم واکنش نشان می دهند.
ممکن است یک جمله را چندین بار تکرار کنند.
منظور گوینده را به سختی می فهمند.
نمی توانند درک کنند که گوینده حرف خنده دار می زند و یا سرزنش کننده.
ممکن است حرف نزنند و یا خیلی کم حرف بزنند.
خطر را حس نمی کنند.

جلوگیری از ابتلا به اوتیسم . اوتیسم چیست و درمان اوتیسم

درمان اوتیسم

روشهایی همچون شناخت درمانی، رفتار و گفتار درمانی و تجویز دارو توسط روانپزشک لازم است مهم ترین اصل در بهداشت روانی خانواده ، پذیرش استعدادها ، تفاوت های فردی و در نهایت معلولیت فرزند است. با توكل به خداوند بزرگ با در نظر گرفتن توانایی های فرزند خود و با دلگرمی هر چه بیشتر در كنار آموزگاران با همراهی همه افراد خانواده ، نقایص كودك خود از قبیل مشكلات حسی ، جسمی ، حركتی و ذهنی را بشناسیم و با قرار گرفتن كودك در جایگاه مناسب موافقت نماییم تا شاهد پیشرفت هرچه بیشتر او باشیم


ارتباط مصرف ویتامین در دوره بارداری با کاهش ریسک اُتیسم در کودک


طبق نتایج مطالعه جدید، مصرف اسیدفولیک و مولتی ویتامین در طول بارداری می تواند ریسک ابتلا به اُتیسم را در کودک کاهش دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد کودکانی که مادرشان قبل از بارداری و در طول بارداری مکمل های ویتامین مصرف کرده بودند، کمتر مبتلا به اُتیسم تشخیص داده شدند. این مطالعه شامل بیش از ۴۵ هزار کودک بود. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که کاهش ریسک ابتلا به اُتیسم در نوزاد با مصرف اسیدفولیک و مکمل های مولتی ویتامین در طول بارداری مرتبط است. تیم محققان داده های دهها هزار کودک متولدشده بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ را بررسی کرده و تا سال ۲۰۱۵ آنها را تحت نظر داشتند. همچنین داده های مربوط به تجویز اسیدفولیک یا مکمل های مولتی ویتامین قبل یا در طول بارداری برای مادران این کودکان هم بررسی شد.

محققان دریافتند زنانی که قبل از بارداری مکمل ها را مصرف کرده بودند ۶۱ درصد کمتر دارای کودک مبتلا به اُتیسم بودند. همچنین مصرف مکمل ها در طول بارداری با کاهش ۷۳ درصدی ریسک تشخیص اُتیسم در کودک مرتبط بود.

یافته ها نشان می دهد مصرف اسیدفولیک و مولتی ویتامین می تواند شیوه ای برای حفاظت از کودکان در مقابل ابتلا به اُتیسم باشد.

به گفته محققان درحال حاضر مصرف اسیدفولیک در طول بارداری برای پیشگیری بروز از نقایص تولد در قسمت نخاع و مغز توصیه می شود.

اسیدفولیک نقش اساسی در رشد عصبی جنین داشته و کمبود ویتامین موجب ایجاد مرحله اولیه شروع اُتیسم در کودک می شود.