عروسی بگیریم یا نه؛ مزایا و معایب عروسی گرفتن
جشن عروسی یکی از کهن ترین و فراگیرترین جشن های بشر است، نه فقط در ایران که در تمام نقاط جهان ازدواج امری حائز اهمیت و دلیلی برای شادی کردن محسوب می شود. اما آداب و رسوم به جا آوردن این امر و شیوه ی شادی کردن به مرور زمان دستخوش تغییر شده است. این متن به بررسی عروسی و مزایا و معایب عروسی گرفتن می پردازد و با توجه به فرهنگ عموم ایرانیان جشن عروسی را بررسی می کند از روزی که برای عروسی چند روز شادی و پایکوبی می کردند و مراسم در خانه ی پدر داماد به صورت ساده ای برگزار می شد و میهمان ها شاهد حمل هدایا درون خنچه های هدیه بودند، تا امروز که مراسم ها به صورت مجلل و در هتل ها و باغ های آنچنانی با تنوع غذایی زیاد برگزار می شوند، زمان زیادی نگذشته است. پیشرفت جوامع و رشد سطح رفاهی مردم، ریز و درشت مراسم های عروسی را تحت تاثیر قرار داده است.
عروسی بگیریم یا نه؛ مزایا و معایب عروسی گرفتن
جشن عروسی برای هر زوج نقطه ی عطفی محسوب می شود و هر کس برای انجام دادن یا ندادن آن دلایلی دارد. اما برخی پارامتر ها هستند که برای برگزاری جشن در یک جامعه ی نیمه سنتی مانند کشورمان باید مد نظر قرار گرفته شود. هر چند گرفتن یا نگرفتن مراسم عروسی به سلیقه و ترجیحات فردی زوجین و خانواده ها بستگی زیادی دارد.
مزایای گرفتن مراسم عروسی
اولین مزیتی که این مراسم دارد، معرفی شخص تازه به اقوام و نزدیکان است. برگزاری مراسم عروسی باعث می شود فرد تازه وارد به صورت رسمی و درخور به اقوام و آشنایان معرفی شود و ورود او به خانواده ی جدید با پایکوبی و سرور همراه باشد. تجربه ی عروسی یکی از تجاربی ست که هرکس فقط یک بار (یا لااقل به تعداد دفعات خیلی کم) می تواند در زندگی خود داشته باشد. این تجربه مانند سفر رفتن امری تکرار پذیر نیست و شما نمی توانید هر وقت خواستید جشن عروسی بگیرید و فقط در برهه زمانی مشخص است که برگزاری جشن عروسی معنا دارد. بنابر این نگرفتن عروسی برای زوج های بسیاری با نوعی اندوه و حسرت در آینده همراه خواهد بود و هر چقدر هم که آگاهانه به عدم برگزاری مراسم عروسی اقدام کنند، شاید روزی از اقدام خود پشیمان شوند و آن وقت دیگر راهی برای تغییر گذشته و چشیدن لذت عروس/داماد بودن وجود ندارد. تزریق شادی به اقوام از جمله مزایای دیگر این جشن هاست. جشن عروسی به دلیل اهمیت زیادی که دارد، اقوام دور و نزدیک و دوستان دیروز و امروز خانواده ها را کنار هم جمع می کند و دیدار ها تازه شده و شادی و سروری در خانواده ها جاری خواهد شد.
معایب گرفتن عروسی
از همه ی این مباحث که بگذریم، عروسی ها عموما پرخرج هستند. هماهنگی یک تالار مناسب با شامی آبرومند، یا خرید لباس عروس و گل زدن ماشین و هماهنگی گروه فیلمبرداری، همگی فرآیند هایی زمان گیر و بسیار پر هزینه قلمداد می شوند. اگر کسی وارد وادی عروسی گرفتن به بهترین نحو شود، رسیدگی به جزئیات عروسی دیگر پایانی ندارد! از آرایشگاه گرفته تا اکسسوری های عروس، از موی داماد گرفته تا باغ عکاسی عروس و داماد، همگی اموری پر تبلیغات هستند که عروس و داماد را به نوعی به دام می اندازند! انگار قانونی نانوشته وجود داشته باشد که عروس و داماد باید برای همه چیز خرج کنند! از اینها گذشته، ممکن است عروس و داماد مراسم ساده ای را انتخاب کنند و انتقاد ها و تلخکامی های اقوام را به جان بخرند. شما هر چقدر هم که عالی باشید باز هم ممکن است کسی ناراضی بماند! از دعوت برخی میهمان ها و عدم دعوت عده ی دیگر گرفته، تا کیفیت غذاها، مورد قضاوت مردم واقع می شوند. و اگر کسی باشید که این قضاوت ها برایتان مهم است، شاید جایی از خود بپرسید که چرا این همه هزینه کنیم تا آخر هم عده ای ناراضی باشند؟ چرا هزینه را صرف یک سفر با کیفیت و به یاد ماندنی نکنیم؟
اگر عروس و داماد خود را افراد بالغ و مستقلی می دانند و احتمال نمیدهند که در آینده نظرشان عوض خواهد شد، و از این که عکسی در لباس عروس و داماد و آلبومی حاوی عکس های خانوادگی نخواهند داشت که به فرزندانشان نشان دهند، مطمئن هستند، می توانند این سنت را بشکنند و کفه ی منفی عروسی ها را بنگرند. به علت زمان و هزینه ی زیادی که مراسم عروسی به خود اختصاص میدهد، از برگزاری این جشن خودداری نمایند. می توانند این هزینه را صرف خرید خانه و اسباب آن و یا سفری به یاد ماندنی کنند. اما همه ی زوج ها باید به خاطر داشته باشند که راه نزدیک به حد وسط، محتاطانه تر و مطمئن تر است، می توان مراسمی ساده برگزار کرد و لباس عروسی ساده داشت و ماشین ساده ای گل زد، میهمانان نزدیک را به میهمانی دعوت کرد و از بقیه عذر خواهی کرد، ولی تجربه ی شیرین چند ساعت بودن در مقام عروس و دامادی را از خود و خانواده ی خود نگرفت.