بهترین مدت برای دوران نامزدی چقدر است؟ مزایا و معایب دوران نامزدی و قبل از عقد چیست؟
دوران نامزدی چه مدت باشد بهتر است؟
درباره فاصله و مدت نامزدی تا عقد اختلافات نظر زیادی وجود دارد. در دهههای گذشته بسیاری از خانوادههای سنتی تمایل داشتند که دخترها و پسرها دوران نامزدی را در کمترین مدت ممکن بگذرانند و از آنجا که طولانی شدن فاصله نامزدی تا عقد را سمی میپنداشتند، آنها را سریعا راهی زیر یک سقف میکردند تا به نحوی خیالشان آسوده شود. با این حال، برخی از دخترها و پسرها که سریعا راهی خانه بخت میشدند با برخی مشکلات مواجه میشدند که ناشی از عدم آشنایی دقیق و مناسبشان بود. بنابراین، میتوان گفت فاصله نامزدی تا عقد اگر کمی طولانیتر از آن شکل و شمایل سنتی شود مزایایی هم دارد. دوران نامزدی یکی از شیرینترین دورههای زندگی تازه عروسها و دامادهاست که در عین حال میتواند جنجالی هم باشد. این دوره با تمام شیرینی میتواند نظرات، عقاید و حتی حواشی اطرافیان و خانوادهها را برانگیزد. ما در این مقاله به بهترین فاصله نامزدی تا عقد میپردازیم و مزایای و معایب آن را تشریح میکنیم.
فاصله و مدت مناسب نامزدی تا عقد
میتوان گفت، نظرها و عقاید دخترها، پسرها و والدین بنا به آداب و رسوم، طرز تفکر و عقیده و بعضا شرایط درباره فاصله مناسب نامزدی تا عقد متفاوت است. برخی بر این باورند که مدت سه تا شش ماه کفایت میکند و برخی دیگر ترجیح میدهند مدت طولانیتری را وقف دوران نامزدی کنند.
اگر از سنت گرایی عقاید برخی والدینهای سنتی کناره بگیریم، مناسبترین فاصله نامزدی تا عقد میتواند در مدت شش ماه تا یک سال تعریف شود. در این مدت علاوه بر به دست آوردن شناخت کافی میتوان سایر مشکلات که عدم تمکن مالی از مهمترین ِ آنهاست، تا حدودی برطرف کرد.
با این حال، نمیتوان گفت مدت شش ماه تا یک سال برای همه زوجین ثابت و مناسب میباشد. بعضا تعدادی از تازه همسران با وجود شناخت بیشتر سعی بر حل مشکلات مالی پیش از رفتن زیر یک سقف دارند و ترجیحشان به زمان کمتر است. و تعداد دیگر با وجود عدم آشنایی در تلاش هستند تا طی مدت زمان بیشتری همدیگر را بشناسند و ترجیحشان به گذراندن وقت بیشتر است.
مزایای دوران نامزدی و قبل از عقد
دوران نامزدی را نباید دست کم گرفت. این دوران میتواند جزء موثرترین دورانهای زندگی پیش از ازدواج قلمداد شود. زیرا پس از گذراندن این دوران مرحله مهمتری تحت عنوان ازدواج شکل میگیرد. بنابراین، دوران نامزدی باید به بهترین نحو ممکن گذرانده شود. با آنکه بسیاری از خانوادههای تحت سنت مخالف دوران نامزدی و طولانی شدن آن هستند، نمیتوان منکر مزایای دوران نامزدی و قبل از عقد شد.
- شناخت بیشتر تازه همسران از یکدیگر در مواردی اعم از اخلاق و روحیات، سلایق و عقاید، اعتقادات، توانمندیها، نقاط قوت و ضعف
- آشنایی با خانوادهها
- آمادگی برای مسئولیتپذیری
- تلاش برای دستیابی به موفقیت در زمینههای تحصیلی، کاری و...
- تمرین زندگی مستقل به عنوان خانواده
- سنجش میل و علاقه طرفین
- آشنایی با شرایط زندگی کاری یا تحصیلی
- افزایش انگیزه و امیدواری
- حل برخی مشکلات مالی
- تقویت خصوصیات خوب اخلاقی و ترک برخی عادات و خصوصیات بد خلقی
معایب دوران نامزدی و قبل از عقد
با آنکه بیشتر تازه همسران از دوران نامزدی و قبل از عقدشان با خاطرات خوش یاد میکنند اما نمیتوان منکر آفات و معایب این دوره شد. وقتی فاصله نامزدی تا عقد کِش پیدا کند، عروسها و دامادها از هدف اصلیشان که ازدواج است دور شده و درگیر مسائل و حواشی آن میشوند. با این حال، ما در این بخش به برخی معایب مهم طولانی شدن فاصله نامزدی تا عقد میپردازیم.
- فروکش کردن احساسات اولیه و آتشین و در نتیجه دور شدن از هدف ازدواج
- دلگیری و دلسردی حاصل از حواشی و حرفهای اطرافیان
- آشفتگی و نابسامانی روحی حاصل از عدم ارضای کامل نیازهای جنسی طرفین
- احساس تنهایی حاصل از زیر یک سقف نبودن
- صرف هزینه زیاد خانوادهها به دلیل رفت و آمدهای مکرر دخترها و پسرها
- چشم انتظاری خانوادهها برای زودتر فرستادن دخترها و پسرها زیر یک سقف
- دلبستگی بیش از حد و غیرمنطقی که در صورت وجود برخی مشکلات اخلاقی و جدایی زوجین منجر به مشکل جدی و عاطفی میشود.
- برخی از جوانان دوران نامزدی را بهانهای برای رسیدن به امیال جنسی خود پنداشته و از آن برای نیل به نیازهای جنسی خود سوءاستفاده میکنند.
- بسیاری از دخترها و پسرها با دیدارهای متعدد سعی در گذراندن وقت و تفریح کردن نموده و هدف اصلی فاصله نامزدی تا عقد را نادیده میگیرند.
- پارهای از دخترها و پسرها به دلایل متعددی نظیر علاقه و دلبستگی عاطفی در دوران نامزدی سعی بر پنهان کردن شخصیت اصلی خودشان دارند.