طرز تهیه ماهی شکم پر :
ماهی شکم پر از لذیذترین غذاهای دریایی است . درشمال و جنوب کشور با ماهیهای متفاوت و سبزیجات مختلف این غذا را درست میکنند. ما در اینجا از قزل آلا استفاده میکنیم. مهم ترین بخش تهیه ماهی شکم پر ، روش مرینیت یا مزه دار کردن آن است که روی طعم نهایی غذا بسیار موثر است. از این روش میتوان برای مزه دار شدن ماهی و گرفتن بوی زهم ماهی هم استفاده کرد و نتیجه آن عالی میشود
رو درست کردن و مزه دار کردن ماهی شکم پر :
ابتدا با چند قاشق سرکه (سفید یا قرمز )داخل شکم و روی پوست ماهی را ماساژ میدهیم. این مرحله 90 درصد بوی زهم ماهی را از بین میبرد. میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید ولی سرکه بهتر است چون روی طعم نهایی ماهی اثر نمیگزارد و آن راتغییر نمیدهد. بعد داخل شکم و روی پوست ماهی را نمک بپاشید. پاشیدن نمک روی پوست ماهی مانع جدا شدن پوست از گوشت در طی فرایند پخت میشود. سپس مقداری زردچوبه داخل شکم و روی پوست ماهی بمالید. و در آخر با پیاز و سیر نگینی داخل شکم و روی پوست ماهی را بپوشانید و سلفون بکشید و چند ساعت در یخچال استراحت دهید.
میتوانید مقداری زعفران آبکرده داخل شکم ماهی بریزید. بعد مقداری تمر هندی را با کمی آب جوش مخلوط و صبر کنید تا تمر باز بشود و بعد آن را صاف کنید و پوست و هسته تمر را جدا کنید( حدود یک بسته کوچک تمر کافیست) . در ماهیتابه پیاز و سیر نگینی را در کمی روغن تفت بدید و بعد مقداری فلفل و زردچوبه و ادویه دلخواه اضافه کنید.
دو قاشق شنبلیله خشک بریزید و کمی تفت دهید در حدی که عطر شنبلیله بلند بشود. در آخر گشنیز ساطوری بسته به سایز داخل شکم ماهی اضافه و دوباره تفت دهید. کمی که گشنیز تفت خورد سس تمر هندی را اضافه و روی حرارت مدام هم بزنید تا آب تمر کشیده شود، ولی نباید مواد زیاد خشک شود و از طرفی آب اضافی هم نداشته باشد. داخل شکم ماهی را با این ترکیب پر کنید.
شکم ماهی را با نخ مخصوص آشپزی بدوزید یا با خلال دندان فیکس کنید. کف سینی را چرب کنید یا فویل بیندازید و چرب کنید. یک عدد پیاز را حلقه کرده و کف ظرف چیده و ماهی را روی آن قرار دهید. هم مانع چسبیدن ماهی به سینی میشود و هم در زمان پخت عطر عالی آن پخش میشود.
بعد مقداری سس تمر هندی روی ماهی بمالید و ماهی را در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه برای 30 تا 45 دقیقه بسته به سایز ماهی بپزید. حتما هر 10 دقیقه یکبار کمی سس تمر روی پوست ماهی بمالید تا ماهی خوشرنگ بشود. یک ربع دقیقه آخر روی ماهی روغن بماید به همراه کمی زعفران آبکرده تا پوست ماهی برشته و خوشرنگ شود. میتوانید ماهی را در تابه روی حرارت ملایم درست کنید ولی دقت کنید که ماهیتابه حتما تفلون باشد.
مراحلی که گفتیم در ویدیو زیر بصورت تصویری انجام شده است: