طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوشمزه و خوشرنگ :
شما به راحتی میتوانید در خانه رب گوجه فرنگی درست کنید که هم خیلی سالم و بدون مواد افزودنی است و هم قیمت مناسبی برای شما تمام خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه رب گوجه خونگی :
گوجه فرنگی 10 کیلو
نمک سه قاشق
آب 8 لیوان
روغن پنج قاشق
روش پخت و درست کردن رب گوجه خانگی :
ابتدا گوجه فرنگی ها را می شوییم و با چاقو از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم. گوجه فرنگی ها را در قابلمه ای می ریزیم و آب را به قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم. صبر می کنیم تا آب درون قابلمه به جوش بیاید. پس از اینکه گوجه ها خوب جوشیدند آنها را همراه با آبی که داخلش ریخته بودیم روی یک توری سیمی(آبکش) با سوراخ های بسیار ریز می ریزیم و گوجه ها را به آرامی روی توری فشار می دهیم تا پوست و دانه هایشان جدا شود و آب گوجه فرنگی به دست بیاید.
حال آب گوجه فرنگی را مجددا در قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. زمانی که رب گوجه فرنگی کمی غلیظ شد و شروع به قل زدن کرد نمک را اضافه می کنیم. برای اینکه متوجه شویم غلظت رب گوجه فرنگی کافی است باید با قاشق روی رب در قابلمه خطی بکشیم ، اگر مدتی طول کشید تا شکاف پر شود غلظت رب گوجه فرنگی ما تقریبا کافی است. در این مرحله باید کاملا مراقب رب باشیم.
مرتب رب گوجه فرنگی را هم بزنیم تا ته نگیرد چون اگر ته بگیرد رب ما طعم ناخوشایندی خواهد داشت. در پایان روغن را به رب اضافه می کنیم و کمی رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم. در صورت تمایل می توانید مقدار روغن را بیشتر کنید. پس از اینکه رب گوجه فرنگی آماده شد آن را در ظرفی بزرگ مانند تشت می ریزیم و اجازه می دهیم خوب خنک شود . پس از اینکه رب گوجه فرنگی به دمای محیط رسید آنرا در ظروف دلخواه بسته بندی می کنیم و در یخچال قرار می دهیم.
نکات مهم درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی :
میزان غلظت رب گوجه فرنگی هم در ماندگاری و طعم آن تاثیرگذار است. اگر رب گوجه فرنگی خود را شل و آبدار بردارید با سرعت زیادی کپک می زند. البته اگر رب گوجه فرنگی خود را خیلی سفت هم بردارید طعم ناخوشایندی مانند سوختگی می دهد.
دوستان این نکته رو اضافه کنم که رب گیری از هر چیزی اصولش اینه که آب اون چیز گرفته بشه و از تفاله اش جدابشه و انقدر جوشیده بشه تا تبدیل به رب بشه. برای گوجه یا ابش رو با روشی که گفتم جدا میکنید یا با روش قدیمی و سنتی مادربزرگامون که چند روز توی افتاب میذاشتن تا گوجه له بشه یا با روش سوم اینکه با دستگاه آب گوجه رو میگیرند. هیچ فرقی نداره درهر صورت باید اب گوجه گرفته بشه و جوشیده بشه و تبدیل به رب بشه. نکته بعدی اینکه با 10 کیلو ، دو کیلو رب بدست میاد.
هیچ روشی نفی بر روش دیگر نیست.