سه شنبه, 26 شهریور 1398

تلگرام رنگلپیج اینستاگرام رنگل

 
طرز تهیه شله زرد خوشمزه نذری افطاری و تزیین شله زرد طرز تهیه شله زرد خوشمزه نذری افطاری و تزیین شله زرد

دستور تهیه شله زرد خوشمزه + ترفند پخت شله زرد نذری و افطار مطلب ویژه

ارديبهشت 17, 1398

طرز تهیه پخت شله زرد سنتی ایرانی

شله زرد یه دسر سنتی ایرانی که در مراسم‌ها خیلی کاربرد دارد. مخصوصا در سفره های با تم مذهبی و نذری در ایام محرم و صفر است. در این پست خانم مصومه رسولی که یک آشپز حرفه ای هستند برای ما دستور پخت شله زرد و فوت و فن های مخصوص پخت شله زرد نذری را بیان میکنند. برای تزیین شله زرد میتوایند از دارچین و یا خلال بادام و پسته و گل محمدی استفاده کنید.


مواد لازم برای ۴ کاسه شله زرد   


برنج ایرانی یا نیم دانه ۱ لیوان
شکر ۲ الی  2 و نیم لیوان
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۴ ق غذا خوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم 
هل به مقدار لازم (عصاره هل)
گلاب نصف استکان
خلال بادام به مقدار لازم حدودا ۵۰ گرم
دارچین برای تزیین

دستور پخت شله زرد نذری برای محرم و صفر و سفره امام . بهترین شله زرد

 

طرز تهیه شله زرد سنتی با برنج ایرانی :



برنج رو ازقبل بشویید و خیس کنید .خلال بادام را شسته و با آب و کمی گلاب خیس کنید .
برنج را داخل قابلمه بزرگ بریزید و ۶ برابر مقدار برنج آب بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا بجوشد. میزان آب حتی تا ۸ برابر برنج هم ریخته میشود. این بستگی به نوع برنجتان و حرارت شعله تان دارد.
اگر روی برنج کف کند ، کف روی آن را بگیرید . وقتی که مغز برنج نرم شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید . هیچ وقت اول شکر نریزید بعد زعفران ، چون شکر باعث میشود دانه های برنج خوب رنگ نگیرد و اگه یک موقع دیدید شله زردهایی را که میخورید مغز برنج هنوز سفید است علتش آن است . 
بعد از اینکه زعفران را ریختم ، شکر را به تدریج و کم کم اضافه کنید و مدام شله زرد را هم بزنید . 
بعد ازمدتی خلال بادام را همان طور که با آب و گلاب خیسانده بودید ، با هم داخل شله زرد بریزید .کره را اضافه کردم و هم بزنید و بعد روغن را بریزید . بعد باز هم گلاب و هل رو اضافه کنید .
هل در شله زرد را خوب بکوبید و داخل قوری دم کنید و از صافی رد کنید و عصاره اش را به شله زرد اضافه کنید. با این کار دانه های هل در شله زرد مشخص نمیشود.
هر وقت دیدید که آب شله زرد کم است به آن آب جوش اضافه کنید .
یک دم کنی هم روی آن بگزارید تا جا بیفتد فقط حواستان باشد ته نگیرد .

 

فوت و فن های پخت یک شله زرد خوب چیست؟ 


۱)زعفران خوب بریزید تا رنگ و بوی خوبی داشته باشد. زعفران را بسابید و بعد چند تکه یخ اصافه کنید و بعد آب جوش اضافه کنید و بگزارید دم بکشد تا حسابی رنگ باز کند.
۲)برنج ایرانی استفاده کنید. برنج های خارجی و هندی اصلا برای شله زرد خوب نیست. از برنج نیم دانه هم می‌توانید استفاده کنید. 
۳)خیلی مهم است که وقتی برنجتان نرم شد اول زعفران را بریزید و بعدا شکر را. دیدید شله زردهایی را که برنج هاش وسطش رنگشان سفید است؟ علتش جابه‌جا ریختن این دو است. اگه شکر اول ریخته بشود و بعد زعفران، این مشکل خیلی وقت‌ها پیش میاید .
۴)شله زردهایی که بعد از پخت و خنک شدن آب می‌اندازند دلیلیشان نپختن خوب برنج است. پس حتما برنج خوب بپزد.
۵)به جای هل پودر شده از عرق هل و عصاره‌اش استفاده کنید. هل را خوب بکوبید و داخل قوری دم کنید بعد از صافی رد کنید و عصاره‌اش رو بریزید.
۶)خلال بادام را با گلاب و آب خیس کنید که طعم و بوی خوبی می‌گیرد.
۷)میزان شکر در شله زرد دو تا دو و نیم برابر برنج است. اگر برای خودتان می‌خواهید درست کنید دو برابر خوب است اما برای شله زرد مجلسی و نذری تا دو و نیم برابر بریزید
۸)ریختن کره هم باعث خوشمزگی اش میشود و هم باعث میشود روی شله زرد بعد از پخت ترک نزند
۹)حواستان به ته گرفتن باشد. هر وقت میزان آب کم بود آب جوش اضافه کنید. برای جا افتادن و پخت بهتر ده دقیقه تا یک ربع آخر دم کنی بذارید، اما حواستان باشد که شله زرد ته نگیرد.
۱۰)برای تزیین شله زرد اگه خواستید از شابلون استفاده کنید، بگزارید شله زرد کمی از حرارت بیافتد و روی آن بسته بشود و بعد شابلون را بگزارید و پودر دارچین بریزید.

 

برای تزیین شله زرد این مقاله را بخوانید

آخرین ویرایش در چهارشنبه, 18 ارديبهشت 1398 15:12

1 نظر

  • پوران سلیمانی
    پیوند نظر پوران سلیمانی یکشنبه, 11 شهریور 1397 14:08

    یعنی برای 10 نفر من این مقدار ها رو ضربدر 2 و نیم کنم؟ درست در میاد؟

برای ارسال نظر وارد سایت شوید