Skip to main content

تزیین آش رشته و انواع آش | برای آش نذری و مجالس و افطاری


طرز تهیه  و تزئین آش رشته :

آش رشته یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست. در مناسبت های مختلف از آن به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند. مانند سفره های مذهبی ، ماه رمضان ، ماه محرم ، نذری ها و ... تزیین آش رشته می‌تواند به ظاهری جذاب و خوشمزه‌تر برای این غذا تبدیل شود. برای تزیین آش رشته، معمولاً از پیاز داغ، نعناع داغ و کشک استفاده می‌شود. پیاز داغ را به‌طور یکنواخت روی آش می‌ریزند تا طعم و رنگ خاصی به آن بدهد. نعناع داغ نیز با عطر و طعم خود آش را خوشمزه‌تر می‌کند. در نهایت، کشک را به مقدار دلخواه روی آش می‌ریزند تا ظاهر زیبایی داشته باشد. همچنین می‌توان از دانه‌های آویشن یا پودر زعفران برای تزئین بیشتر استفاده کرد.

طرز تهیه آش رشته :

سبزی مخصوص آش رشته ( تره.جعفري.اسفناج.گشنيز ) 1 كيلو
رشته آش 1/2 بسته
نخود اش 1/2 لیوان
لوبيا چيتي 1/2 لیوان
عدس 1 لیوان
پیاز 10 عدد
سیر 20 عدد
کشک مقدار لازم
نمک و فلفل مقدار لازم
نعناع خشك 1 قاشق غذاخوری


طرز تهیه : نخود اش و لوبیا چیتی را از شب قبل در اب خیس دهید و تا روز بعد چند بار اب ان را تعویض کنید ( برای از بین بردن نفخ حبوبات این کار لازم است )
در قابلمه ای بزرگ 3- 5 لیوان اب بریزید. سپس نخود و لوبیا چیتی‌ای که از شب قبل خیس کرده بودید در ان بریزید و با حرارت ملایم بگذارید نیم پز شود ( کمی نرم شود ). سپس عدس را اضافه کنید.
پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن سرخ نمایید تا طلایی شوند. 1 ساعت پس از ریختن عدس نصف سیر داغ و پیاز داغ را به حبوبات اضافه کنید. سبزی ها را خرد کنید و همزمان با ریختن سیر و پیاز سبزی ها را نیز اضافه کنید. سپس بگذارید مواد بپزند ( در قابلمه را نگذارید تا سبزی ها بد رنگ نشوند ).
پس از چند ساعت ( بسته به حرارت و نوع مواد زمان پخت متغیر میباشد ) که آش با حرارت ملایم جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید.
پس از 20 دقیقه کشک ، نمک و فلفل را بریزید و کمی مخلوط کنید اما مراقب باشید رشته ها له نشوند. 5 دقیقه پس از اضافه کردن کشک آش را از روی حرارت بردارید ( بیشتر از این زمان موجب ته گرفتن اش میشود ).
پس از پخت اش رشته را در ظرف بکشید و با نعناع داغ ، نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و … تزئین کرده و سرو نمائید.
نکته ها : در صورت لزوم آب جوش را کم کم در مراحل پخت میتوانید به آش اضافه کنید. برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع سیاه نشود ؛ در صورتی که نمیخواهید داخل اش کشک اضافه کنید کشک را در کنار اش سرو کنید. بدلیل وجود نمک در رشته قبل از اضافه کردن نمک آش را تست کنید.

تزیین و دیزاین آش رشته و انواع آش

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

تزیین آش رشته مجلسی نذری افطار

 

همچنین بخوانید:

مطالب پیشنهادی: