رازهای درست کردن ته دیگ ماکارونی حرفه ای
ما ایرانی ها ار طرفداران پرو پا قرص ته دیگ هستیم. که انواع مختلفی دارد از جمله معروف ترین آنها ته دیگ سیب زمینی ماکارونی و ته دیگ نان است. برای داشتن ته دیگ خوشمزه و خوش رنگ فوت و فن هایی وجود دارد که اکثرا در اثر تجربه و البته سلیقه بوجود میاید. در اینجا میپردازیم به رازهای داشتن ته دیگ ماکارانی خوشمزه و خوشرنگ و حرفه ای.
چگونه ته دیگ خوشرنگ و خوشمزه ماکارونی درست کنیم:
اول از همه بعد از اینکه مواد گوشتی ماکارانی را حاضر کردید، داخل آن نصف لیوان آب میریزیم و مخلوط میکنیم تا روغن خودش را پس بدهد و به خاطر وجود رب و زردچوبه روغن خوشرنگی داشته باشد ، درضمن روغن هم کم نمیریزم ، به مقدار کافی شاید هم کمی بیشتر میریزیم. اگر همه راه ها را برای داشتن ته دیگ خوش رنگ و طلایی امتحان کردید و به نتیجه نرسیدید روغن را امتحان کنید . در ریختن روغن کف قابلمه دست و دلبازی به خرج دهید . حتی المقدور هنگام دم کردن غذا کف ظرف خشک باشد و از ریختن آب خودداری نمایید
نکته : توجه داشته باشید برای داشتن ته دیگ خوب باید حتما قابلمه نچسب باشد. تفلون یا سرامیک یا چدن فرق نمیکند و البته خش نیز نداشته باشد.
کف قابلمه روغن جامد میریزیم. ترجیحا روغنتان کم نباشد.(اگر روغن کم باشه ته دیگتان خوشرنگ و برشته نمیشود). بگزارید کامل روغن داغ شود.. سیب زمینی را پوست میگیریم و بعد با کمی آب میشوییم. بعد ورقه ورقه میکنیم و بعد از ورقه ورقه کردن دیگر اصلا آب نمیزنیم . ورقه های سیب زمینی حتما نازک باشد. سیب زمینی های ورقه ورقه شده را کف قابلمه میچینم (نیازی به نمک یا زعفران یا زردچوبه نیست)
نکته : میتوانید به مقدار خیلی کم روی سیب زمینی هایتان کمی زعفران و کره بمالید که خوشرنگ تر و خوش طعم تر شوند.
نکته ا ش این است که زمان طولانی و حرارت کم بهش بدهید.
مواد گوشتی را با ماکارونی آبکش شده ، داخل یک ظرف دیگر مخلوط میکنیم. بعد روی سیب زمینی ها میریزیم. بعد روی حرارت میگذاریم .یک ربع اول حرارت متوسط و بعد یک ساعت دیگر هم باحرارت کم ،دم میگذارم. دقت کنید آن آبی که داخل مواد گوشتی ریخته بودیم از داخل ماکارونی ها کم کم ته نشین میشود و به سیب زمینی ها میرسد و آنها را خوشرنگ و خوشمزه میکند برای همین نیازی به نمک و زردچوبه نداشتیم . بعد از یک ساعت ته دیگ خوشرنگ و برشته داریم.حرارت را که خاموش کردیم. پنج دقیقه بعد قابلمه را داخل دیس برگردانید ته دیگ بصورت قالبی درمیاید.
چه نوع سیبزمینی برای ته دیگ مناسب است؟
سیبزمینیهایی با بافت نرم و آبدار مانند سیبزمینیهای زرد یا سفید برای ته دیگ مناسب هستند، زیرا خوب سرخ میشوند و طعم بهتری دارند.
چگونه سیبزمینیها را برای ته دیگ آماده کنیم؟
سیبزمینیها را به صورت نازک برش دهید و میتوانید آنها را برای چند دقیقه در آب سرد قرار دهید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود و ته دیگ تردتر شود.
آیا باید از روغن زیادی برای ته دیگ استفاده کرد؟
بله، برای اینکه ته دیگ ترد و طلایی شود، لازم است از مقدار کافی روغن استفاده کنید تا سیبزمینیها به خوبی سرخ شوند.
آیا میتوان از کره به جای روغن استفاده کرد؟
بله، میتوان از کره یا ترکیبی از کره و روغن استفاده کرد، اما توجه داشته باشید که کره به تنهایی ممکن است سریعتر بسوزد، بنابراین بهتر است با روغن مخلوط شود.
چقدر زمان لازم است تا ته دیگ سیبزمینی آماده شود؟
ته دیگ سیبزمینی معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان میبرد تا کاملاً سرخ و طلایی شود. باید روی شعله ملایم بپزید تا نسوزد.
آیا میتوان ته دیگ سیبزمینی را در فر درست کرد؟
بله، میتوانید ته دیگ سیبزمینی را در فر درست کنید، اما روش سنتی روی گاز معمولاً نتیجه بهتری از نظر بافت و تردی میدهد.
چگونه ته دیگ سیبزمینی را از ته قابلمه جدا کنیم؟
برای جدا کردن ته دیگ از قابلمه، بعد از پخت کمی اجازه دهید قابلمه خنک شود و سپس با استفاده از قاشق یا کفگیر به آرامی لبههای ته دیگ را جدا کنید.
چگونه میتوان ته دیگ سیبزمینی را خوش طعمتر کرد؟
میتوانید سیبزمینیها را قبل از سرخ شدن با زعفران، نمک و کمی زردچوبه مزهدار کنید یا از ترکیباتی مانند کره و روغن زیتون برای طعمدهی بهتر استفاده کنید.