طرز تهیه کیک پایه ، کیک اسفنجی
مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی ساده :
تخم مرغ خنک ۱۰ عدد
آرد سفید ۲۵۰ گرم تقریبا یک و دوسوم لیوان
شکر ۲۵۰ گرم تقریبا یک لیوان
بیکینگ پودر ۱.۵ قاشق مرباخوری
وانیل ۱ قاشق چای خوری
آب جوش ۳ قاشق غذاخوری
.
روش درست کردن کیک اسفنجی:
به ازای هر تخم مرغ 25 گرم آرد و 25 گرم شکر لازم داریم پس خودتان با هر مقدار تخم مرغ میتوانید درست کنید . اگه ترازو دارید با گرم صحیحتان مقیاس اندازه گیری اندازه بگیرید . زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا کنید .
سفیده را با نیمی از شکر خوب و با دور تند خوب هم بزنید تا فرم بگیرد . نباید ذره ای از زرده در آن باشد ، پوست تخم مرغ هم نماند ، حتما سرد باشد و یک جهت زده بشود . سپس زرده را با نیمی دیگر از شکر و وانیل با همزن می زنیم اول با دور کند و بعد به آن آب جوش را در حال زدن اضافه می کنیم و بعد دور همزن را متوسط می کنیم .زدن زرده خیلی مهم است، که باید خوب هم زده بشود .
آرد و بیکینگ پودر را از قبل ۳ بار الک کنید.
حال سفیده و آرد را طی ۳ تا ۴ مرحله به زرده اضافه کنید . هر دفعه که سفیده و آرد را می ریزید حتما آرد را دوباره در آن الک کنیند، و هر دفعه که آرد و سفیده را می ریزیم به صورت دورانی هم بزنید که خیلی خیلی مهم است وگرنه پف کیکتان از بین میرود .ردر سینی فر کاغذ روعنی بیاندازید. مایه کیک رو بریزید و صاف و یکدست کنید تا حبابی زیرش نماند .داخل فر ۱۷۰ درجه که از یه ربع قبل گرم شده است ، طبقه وسط به مدت ۳۵ دقیقه قرار بدهید .تایم پخت و دمای فرها فرق دارد. حتما قلق فر خودتان را پیدا کنید . بعد از خنک شدن کاغذ رو بکنید و بگزارید خنک بشود. این مقدار کیک برای 28 الی ۳۰ نفر خوب است.
دستور کیک از خانم معصومه رسولی