همه چیز درباره لیزر مو | انواع دستگاه | قیمت و تعداد جلسات ✅

همه چیز درباره لیزر مو | انواع دستگاه لیزر مو | عوارض و مضرات | تعداد جلسات مورد نیاز

در سالهای اخیر روش لیزر موهای زائد از بهترین روش های ریشه کن کردن موهای بدن شده است. در این پست میخواهیم درباره همه موارد و سوالات شما درباره لیزر موها صحبت کنیم. مزایا و معایب لیزر موهای زائد ، عوارض لیزر مو ، تعداد جلسات مورد نیاز ، هزینه لیزر مو ، انواع دستگاه های لیزر مو و پاسخ به سوالات رایج درباره لیزر موهای زائد.

لیزر بهترین روش رفع موهای زائد

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از زیادی موی بدن ناراحت هستید و برای رهایی از آن به دنبال راهکار هستید ما به شما لیزر کردن موها را پیشنها میکنیم. رفع موهاى زائد با ليزر پر طرفدارترين روش رفع موهاى زائد در جهان مى باشد. وجود پر مویی یکی از مهمترین و شایعترین مشکلات در خانم هاست که در روابط اجتماعی و اعتماد به نفس آنها بسیار تاثیر گذار است . علیرغم آنکه روش های متعددی مانند اپیلاسیون با موم و الکترولیز برای کاهش پرمویی وجود دارد اما هیچکدام برای مدت طولانی و در وسعت زیاد موثر نیستند در صورتی که لیزر می توند باعث کاهش دائمی موهای زائد در تمامی نقاط بدن شود به همین دلیل است که لیزر بهترین روش درمان پرمویی به شمار می رود. البته لیزر نیز بصورت سالانه نیاز به شارژ دارد. لیزر نوری تک طول موج است که بسته به رنگ آن در بافتهای مختلف جذب می شود و اثر می کند. در لیزر مو از طول موج هایی که عمدتا در رنگ سیاه جذب می شود استفاده می کنند که با جذب در رنگدانه سیاه رنگ ملانین موها باعث سوختن ریشه موها می شود.

بهترین روش دستگاه لیزر مو

قیمت و هزینه لیزر کردن موها

معمولا افراد پیش از شروع درمان با لیزر مو بیشتر به قیمت لیزر توجه می کنند. باید توجه داشته باشید که قیمت لیزر مو زائد بستگی به تعداد جلسات و نوع دستگاه به کار  رفته آن بستگی دارد. البته به شرطی که فرد مشکل هورمونی نیز نداشته باشد در غیر این صورت احتمال بازگشت موهای زائد حتی پس از لیزر مو نیز وجود دارد.از این روی توصیه می‌کنیم که نخست آزمایش های مربوط به هورمون های بدن را انجام داده و سپس بعد از مشورت با پزشک نسبت به درمان با لیزر مو اقدام کنید.اما باید در نظر داشته باشید که استفاده از لیزر مو، موهای زائد را صفر نمی‌کند. اگر هزینه لیزر را بصورت کلی نسبت به روش اپیلاسیون بررسی کنیم در واقع لیزر هزینه کمتری در کل برای شما خواهد داشت و البته مزیت دیگر آن این است که موهای شما رشد بسیار کمتری خواهد داشت و راحت تر خواهید بود. و همچنین درد لیزر نسبت به روش اپیلاسیون بسیار کمتر است. قیمت لیزر کردن موها برای هر دستگاه و جایی به جای دیگر متفاوت است .

 به طور کلی برای لیزر کردن موهای کل بدن، میانگین جلسه ای 500 الی 900 هزار تومان در دستگاه های مختلف و مراکز مختلف دیده میشود. این قیمت بستگی به نوع دستگاه لیزر ، به روز بودن دستگاه ، کل بدن بصورت مناطق اصلی یا تمام فول بادی ، سطح قیمت مرکزی که مراجعه میکنید دارد. متخصین مو و زیبایی بر این باورند که معمولا استفاده از لیزر مو و لیزر مو بدن یا حتی لیزر مو صورت بعد از ۴ تا ۶ جلسه لیزر هر ۶ ماه یک بار نیز نیاز به تمدید دارد به عبارتی لیزر مو یا لیزر مو بدن و حتی لیزر مو صورت باید هر 6 ماه (بین ۳ تا ۴ بار) تمدید بشود.به این ترتیب تعداد موها به طور متوسط ۶۰ تا ۸۰ درصد کم خواهد شد.

آیا لیزر مو مضراتی هم دارد ؟ عوارض لیزر مو

برخی پزشکان پیرامون مضرات لیزر مواز جمله ناباروری یا حتی تاثیر در غدد لنفاوی نظری مغایر با عوام دارند متخصصان لیزر و البته پزشکان زیبایی بیشتر بر این باورند که درمان با لیزر مو برای طولانی مدت تاکنون علایمی در بر نداشته است از سویی دیگر درمان موی زاید با این روش درمانی (لیزر مو) صرفا برای از بین بردن ریشه موی زاید کارایی دارد. در ادامه باید خاطر نشان کرد درمان با لیزر مو صرفا باید در حضور متخصصین پوست باشد و این کار توسط متخصص یا زیر نظر متخصص انجام بشود. همچنین براساس آخرین نظر سنجی صورت گرفته پزشکان زیبایی بر این باورند که معمولا افرادی که  برای درمان با لیزر مو اقدام کرده اند افرادی با پوستهای سفید و موهای ضخیم و تیره بهتر جواب گرفته اند . همچنین باید یادآور شد که برای درمان با لیزر مو و به ویژه لیزر مو صورت و لیزر مو بدن نیازمند تکرار سالیانه است.

دستگاه الکساندرایت دایود پلاتینیوم لیزر مو

انواع دستگاه‌های لیزر مو؛

لیزر الکساندرایت  
دستگاه IPL  
دستگاه لیزر دایود  
دستگاه پلاتینیوم  
لیزر روبی  
دستگاه ELIGHT  
دستگاه لیزر Nd-YAG

لیزر الکساندرایت؛

لیزر الکساندرایت از کریستال الکساندرایت استفاده کرده است که نور مادون قرمز مایل به قرمز مرئی تولید می کند. نقطه های این لیزر به نسبت بزرگتر از سایر دستگاه های لیزر است و البته گفته می شود سرعت درمان با آن نیز به نسبت بیشتر از سایر دستگاه های لیزر است. در این روش نیازی به استفاده از ژل نیست. یکی از خصوصیات منحصر بفرد این دستگاه قابل تنظیم بودن طول موج (Pulse Duration) و میزان انرژی برای از بین بردن هر نوع مو و پوست می باشد. لیزر الکساندرایت از نوع لیزرهای جامد است که دارای طول موج 755 نانومتر و در محدوده نور مرئی می باشد.

دستگاه IPL؛

گفته می‌شود که این دستگاه در حقیقت لیزر نیست بلکه نوعی فلش لامپ زنون است که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای پوست داشته باشد.

این دستگاه IPL روش محبوبی برای لیزر مو و همچنین روشن کردن پوست و البته جوان سازی پوست است. همچنین از این دستگاه لیزر برای از بین بردن لکه های آکنه پوست نیز استفاده میشود.این دستگاه ارزان تر است و البته عملکرد سریعتری دارد. دستگاه IPL روش محبوبی جهت برداشتن موهای زاید و جوان سازی پوست و روشن نمودن لک های صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. ارزان تر است و سریع تر عمل می کند.

دستگاه لیزر دایود؛

دستگاه لیزر مو دایود برای رفع موهای زاید با طول موج مشخصی ساخته شده است. جذب این طول موج در ملانین پوست و مو کمتر از دستگاه‌های لیزر الکساندریت یا یاقوت است.  البته از این دستگاه برای پوست‌های تیره تر بیشتر استفاده می‌کنند. از مزایای دستگاه دایود به عمق نفوذ بیشتر و همچنین کاهش ریسک و خنک سازی و از سویی دیگر به قابلیت استفاده در پوست های تیره بیشتر اشاره شده است. این دستگاه در نژاد ایرانی عملکرد بسیار خوبی داشته است.

دستگاه پلاتینیوم :

دستگاه لیزر پلاتینیوم یک دستگاه ترکیبی از چند دستگاه لیزر مو است یعنی دارای ۳طول موج دایود ، الکس و اندیگ مناسب تمام رنگ پوستی است.

لیزر روبی؛

از لیزر روبی به عنوان نخستین‌های دستگاه‌های لیزری یاد می شود که برای از بین بردن موی زاید استفاده شد. گفته می‌شود تاثیر این لیزر برای افرادی که پوست های روشن و موهای تیره تر دارند و از آن استفاده کرده اند تاثیر گذارتر و قابل اعتماد بوده است. از دیگر مزایای این دستگاه لیزر مو به سیستم خنک کنندگی این دستگاه لیزر مو اشاره شده است که میتواند همزمان با انجام لیزر همزمان با پالس لیزر به خنک کاری پوست نیز بپردازد و از تیره یا سوختگی پوست جلوگیری کند.

دستگاه ELIGHT؛

دستگاه Elight  ترکیبی از دو دستگاه IPL  و دستگاه RF یا رادیو فرکانسی است.

دستگاه لیزر Nd-YAG؛

بیشتر به نظر می رسد که این دستگاه در یک لامپ برق یا لیزر دیودی بطور اپتیکی پمپ شده باشند. همچنین این دستگاه از رایج ترین دستگاه های لیزر مو است. از سویی دیگر از جمله دستگاه های لیزری محسوب می‌شود که کاربردهای متنوع تری دارد.

مراقبت‌های بعد از لیزر مو؛

ناحیه تحت درمان با لیزر مو برای هر فردی متفاوت است به عبارتی ممکن است برای برخی قرمزی و تورم در اطراف فولیکول مو ظاهر بشود یا ممکن است در حین درمان و بعد از آن بوی سوختگی مو احساس بشود. در هر شکل از جمله اقداماتی که می‌توان پس از لیزر مو انجام داد؛ یکم حفظ بهداشت و دوم استفاده از چند گزینه نظیر استفاده از یخ بر روی ناحیه درمان یا استفاده از ژل های آلوئه ورا یا حتی استفاده از کرم های ضد آفتاب است.

مراقبت قبل بعد لیزر مو

روز درمان با لیزر چه کنیم؟

روزی که قرار است برای لیزر مو یا لیزر موی بدن  اقدام کنید بهتر است هر گونه لوسیون یا مواد پاک کننده و آرایشی را از محل درمان پاک کنید فراموش نکنید پس از انجام لیزر چه بسا پوست شما با کمی التهاب یا سوزش و درد روبرو شود پس از لباس های گشاد حتما استفاده کنید. یک روز قبل و یا صبح همان روز اقدام به شیو کردن کنید.

بعد از انجام ليزر به موهای خود دست نزنید: کارایی روش لیزر موهای زائد مستلزم این است که فولیکول‌ها دست ‌نخورده باشند بنابراین در بین جلسات درمان، بهتر است از لمس کردن موهای خود پرهیز کنید. این کار به معنی اجتناب از کندن مو یا اپیلاسیون آن است. بنابراین اگر در این فاصله نیاز به از بین بردن موهای خود داشتید از تیغ استفاده کنید. تیغ کشیدن روی پوست فولیکول‌های مو را دست نخورده باقی می‌گذارد. ممکن است که در بین جلسات درمان نیاز به تیغ کشیدن داشته باشید اما با گذشت زمان نیاز به آن کمتر می‌شود. تا زمانی که تمام جلسات درمانی به اتمام نرسیده‌اند از اپیلاسیون، کندن مو، ‌بلیچ یا کرم‌های رفع موهای زائد یا الکترولیز بر روی ناحیه درمان پرهیز کنید.

سوالات رایج درباره لیزر موهای زائد :
سوال: لیزر موهای زائد چگونه موها را از بین می برد؟

جواب:لیزر موهای زائد رنگدانه ملانین در فولیکول مو را هدف قرار می دهد. از آنجا که ملانین تنها در مرحله رشد مو تولید می شود لذا لیزر باید فولیکول مو در طول این چرخه  را هدف قرار دهد. در هر جلسه لیزر حدود، 10-20٪ از موها در یک منطقه خاص ممکن است در مرحله رشد باشند. بنابراین لازم است ترجیحا در فواصل4تا6هفته درمان لیزر تکرار گردد تا همه فولیکول های مو غیر فعال شوند.

سوال: آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟

جواب: درد در لیزر بستگی به نوع دستگاه، تکنسین دستگاه،نوع پوست شما و محل لیزر دارد.بطور کلی دستگاههای شبه لیزری مانند IPL ,Elight نسبت به دستگاههای اختصاصی (دایود و الکساندرایت) دردناک ترند. همچنین لیزر بعضی مناطق بدن با همه دستگاهها تا حدودی درناک است.

سوال: آیا لیزر موهای زائد بر روی موهای زیر پوستی نیز موثر است؟

جواب: بله این موها به دلیل تیغ زدن و روشهای سنتی رفع مو ایجاد می شود و بهترین گزینه حذف این موها لیزر است.

لیزر مو اپیلاسیون شیو تیغ

سوال: آیا لیزر موهای ناحیه ژنیتال در بارداری خطرناک است؟

جواب: بصورت کلی مطالعه ای در مورد خطرناک بودن یا نبودن لیزر در بارداری وجود ندارد و بهتر است لیزر به بعد از بارداری موکول شود.

سوال: آیا لیزر موهای زائد در شیردهی خطرناک است؟

جواب: خیر در شیردهی منعی برای لیزر وجود ندارد.

سوال: آیا لیزر موهای زائد در سنین پایین توصیه می شود یا بالا؟

جواب : بهترین سن برای لیزر سن بالای 16-18 سالگی است.

سوال: آیا لیزر موهای زائد میتواند باعث سوختگی شود؟

جواب: بله .البته سوختگی های ناشی از لیزر معمولا سطحی هستند و پس از مدت کوتاهی برطرف می شوند و در مراکز استاندارد و حرفه ای احتمال سوختگی بسیار پایین تر است (البته در بعضی انواع پوست ها و در لیزر بعضی نواحی مانند ناحیه ژنیتال احتمال سوختگی زیادتر است).

سوال: آیا لیزر موهای زائد با عث حذف کامل و دائمی موها میشود؟

جواب: این موضوع بستگی به تایپ پوستی و نوع دستگاه و… دارد و در حالت ایده آل لیزر موجب از بین رفتن تقریبا کامل موها در اغلب نقاط بدن می شود ولی ممکن است موهای کرکی و بی رنگ تاحد زیادی به لیزر مقاوم باشند.

سوال: آیا لیزر موهای زائد ارزان تر است یا سایر روش های حذف مو (مانند وکس،اپیلاسیون و…) ؟

جواب: با محاسبه هزینه های کنونی لیزر، در حال حاضر در کشور ما ارزانترین روش حذف مو لیزر موهای زائد است.

سوال:آیا لیزر موهای زائد در ناحیه ژنیتال منجر به صدمه به رحم و واژن نمی شود؟

جواب: خیر، اشعه لیزر عمق نفوذ بسیار کمی دارد و اصلا به بافت های زیرین نمی رسد و فقط ریشه مو را می سوزاند.

لیزر مو زائد صورت بدن

سوال: آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث بیماریهای پوستی شود؟

جواب: خیر، مگر اینکه لیزر در مراکز غیربهداشتی و غیر استاندارد انجام شود که در این مراکز ممکن است مشکلات پوستی از فردی به فرد دیگری منتقل شود.

سوال: آیا همیشه به 8تا10 جلسه لیزر موهای زائد نیاز هست؟

جواب: این موضوع بستگی به تایپ پوستی شما و عوامل دیگری دارد و در بعضی افراد ممکن است تعداد جلسات مورد نیاز 6 جلسه یا بیشتر باشد و در بعضی افراد تعداد5یا6 جلسه هم کفایت کند.

سوال: من پوستم تیره است،ممکن است با لیزر موهای زائد پوستم هم روشن تر شود؟

جواب: بله در افراد دارای پوستهای تیره مممکن است لیزر باعث روشن تر شدن رنگ پوست نیز شود ولی این موضوع قابل پیش بینی دقیق نیست.

سوال: من موهای بسیار پرپشت و ضخیمی دارم،ممکن است لیزر نتواند موهای من را از بین ببرد؟

جواب: اتفاقا لیزر روی این نوع موها بسیار بهتر از موهای کرکی و نازک جواب می دهد و قطعا شما نتیجه مطلوبی از لیزر خواهید برد.

سوال: لیزر موهای زائد زیر بغل در کاهش بوی بد زیر بغل هم موثر است؟

جواب: چون بوی زیر بغل معمولا به دلیل موی آن ناحیه ایجاد می شود بالیزر بوی بد زیر بغل نیز کمتر خواهد شد.

آیا لیزر موهای زائد مورد تاییدپزشکی و امن است؟ 

درمان لیزر موهای زائد اگر در مراکز حرفه ای انجام شود بسیار امن است. لیزر موی زائد با دستگاههای اختصاصی مورد تایید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) است.لیزر موهای زائد استفاده از بهترین تکنولوژی برای ارائه امن ترین درمان برای موی زائد است.

بهترین مرکز کلینیک لیزر مو

 

علائم اثر بخشی لیزر موهای زائد عبارتند از:

 

-ریزش موهای زائد

-کاهش تعداد موهای زائد

-کاهش سرعت رشد موهای زائد

-نازک شدن موهای زائد

-وکمرنگ تر شدن موهای که همه اینها منجر به طبیعی تر شدن منظره محل درمان می شود.

اولین علائم حداکثر طی ۲ هفته بعد از اولین جلسه لیزر موهای زائد قابل مشاهده خواهد بود.

 

دستگاه لیزرچگونه کار می کند؟

لیزر به این صورت عمل می کند که  نور متمرکز لیزر را به فولیکول مو(پیاز مو) تابانده و آن را منهدم می کند بدون اینکه آسیبی به سطح پوست و یا غشای زیرین آن وارد کند. متخصصین ما با توجه به در نظر گرفتن تیپ پوستی و نوع موی شما برنامه درمانی منحصر به فرد برای درمان شما تنظیم می کنند. چرخه رشد موی بدن فازهای مختلف رشد، استراحت و انتقالی را دارد. لیزر بر موهایی اثر می کند که در فاز رشد قرار دارند. در هر مرحله از درمان فقط درصدی از موها در فاز رشد هستند و به همین دلیل نیاز به تعداد در جلسات درمان است. فاصله بین جلسات به این دلیل است که موهای که در فاز رشد نیستند در این زمان وارد فاز رشد می شوند.

قیمت هزینه جلسه لیزر مو زائد صورت بدن

عوارض استفاده از لیزر

برخی پزشکان و متخصصان پوست و زیبایی بر این باورند که درمان موی زاید با لیزر مو یک درمان قوی است که در آن امواج درمانی با ریشه مو تماس پیدا می کند تا در نهایت ریشه مو از بین برود از اینروی امکان سوختگی یا لک نیز وجود دارد. از این روی هر چه افرادی که به آنها مراجعه می‌کنیدمتخصص تر و دستگاه‌ها لیزر مو مناسب تر و حرفه‌ای‌تر باشند احتمال این قبیل سوختگی یا لک کمتر می شود. هر چند باز پزشکان تصریح می کنند که در خصوص این قبیل عوارض درمانی با لیزر مو عوارض آن کمتر می شود اما از بین نمی رود.

برخی از جمله مضرات استفاده از لیزر به مواردی چون؛ سوختگی و تاول پوستی یا حتی لک و عفونت یا در برخی موارد به درد و تغییر رنگ پوست یا لکه شدن پوست اشاره می کنند اما باید توجه داشت که این علایم نیز همیشگی نیست. سوختگی پوستی ؛ باید خاطر نشان کرد اغلب متخصصین زیبایی تاکید دارند که پوست های تیره بیشتر از پوست روشن اشعه های لیزر را جذب می کنند از اینروی عنوان میکنند افرادی با پوست تیره تر یا موهای زاید تیره تر و ضخیم تر بیشتر اشعه های لیزر را دریافت کرده و اغلب احتمال بروز برخی علایم از جمله سوختگی خفیف را دارند.

در همین خصوص بسیاری از پزشکان زیبایی یادآور می شوند که سوختگی در نتیجه گرمای زیادی است که ایجاد میشود. گرمایی که در حین انجام لیزر ایجاد می شود. از سویی دیگر افرادی که پوست تیره تری دارند به دلیل آنکه رنگدانه های پوست تیره، راحت تر لیزر را جذب می کند بیشتر در برابر این گرما عکس العمل نشان می دهند و چه بسا دچار سوختگی خفیف نیز بشوند. در همین حین فراموش نکنید همین مهم در خصوص پوست های روشن اما با موهای ضخیم و تیره تر نیز صدق می کند.

لکه های پوستی؛ لیزر مو صورت یا لیزر مو بدن بعضا ممکن است منجر به تیرگی پوست بدن بشود. افرادی که پوست های روشنی دارند پس از لیزر چه بسا دچار تیرگی پوست بشوند این به دلیل تحریک ملانین پوست است که منجر به برنزه شدن پوست می شود.(هایپرپیگمانتاسیون) و البته بعضا عملکرد لیزر مو برعکس نیز می شود. به عبارتی نور لیزر می‌تواند تولید ملانین پوست را مهار کند و چه بسا منجر به از دست دادن رنگدانه های پوست بشود.(هیپو پیگمنتیشن)

آسیب چشمی؛ پزشکان و متخصصان لیزر مو توصیه میکند حتما هنگام استفاده از لیزر مو حتما چشمها مجهز به محافظ باشند.

خارش؛ خارش نیز یکی از عوارض استفاده از لیزر مو است که میتواند حین استفاده یا پس از استفاده از لیزر مو یا لیزر صورت در بدن ایجاد بشود.

تورم پوستی، درد و بی حسی؛ امکان دارد پوست تا چند روز پس از لیزر مو دچار تورم بشود. همچنین احتمال ایجاد درد،گزگز،بی حسی اطراف محل حذف مو که از لیزر برای حذف موی آن قسمت استفاده شده منجر گردد که شایع ترین عارضه جانبی استفاده از لیزر مو است.

عفونت،پوسته پوسته شدن و کبودی؛ از دیگر عوارض استفاده از لیزر مو در محل لیزر شده یا اطراف محل حذف مو توسط لیزر پوسته پوسته شدن یا کبودی است که پس از چند روز از بین خواهد رفت.

همچنین عفونت از جمله موارد نادر استفاده از لیزر مو بوده است که گزارش شده است از این روی به علاقمندان لیزر مو توصیه می شود حتما پس از لیزر مو و لیزر مو صورت یا لیزر بدن حتما نسبت به حفظ بهداشت محل لیزر شده کوشا باشند.